top of page
  • nhonkoop

Biologisch. Oh...voedsel! Nee, niet op deze webshop.

Biologische producten, ja het is waar, meestal gaat het dan om levensmiddelen. Maar wist je dat er ook biologische producten zijn, die níet eetbaar zijn?


# Katoen

Bij het kweken van biologisch katoen, worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook wordt er bij de productie van het katoen geen schadelijke verf of bleekmiddelen gebruikt.

Om de grond niet uit te putten planten de boeren regelmatig andere gewassen op hun grond.

En last but not least, er worden geen genetisch gemanipuleerde zaden gebruikt voor de gewassen.


# Linnen

Linnen producten worden gemaakt van de Vlasplant.

Ook hiervoor geldt dat bij biologisch linnen er geen gebruikt wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of schadelijke verf- en/of bleekproducten.

Wist je dat linnen 100% afbreekbaar is, in Nederland groeit en er geen irrigatie nodig is? De ecologische voetafdruk van Linnen is dus heel klein!# Bamboe

Bamboevezels kunnen gebruikt worden om textiel te maken. Biologische bamboe wil zeggen dat er geen chemische middelen gebruikt zijn tijdens het groeiproces. En wist je dat de huisstofmijt zich niet in bamboevezels kan nestelen? Een aanrader dus voor degene die hiervoor een allergie heeft!
-> Simpelweg komt het dus hierop neer: Biologisch-> geen rommel gebruikt. Niks genetisch gemanipuleerd, geen chemische goedjes, niet de grond uitputten, geen overdaad van water verbruiken oftewel nadenken over de grond, de natuur, het product en de mens i.p.v. alleen een verdienmodel navolgen.

TIP: Bij "mijn AH-premium" krijg je altijd 10% korting op al je biologische producten" (ook de eetbare dus... -) )

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page